29.6.07

Satiinisydämiä tilkuista





Aloitin tämän tilkkutyön viime talvena. Sain työn melkein valmiiksi, kunnes en enää keksinytkään miltä lopullinen työ näyttäisi. Eilen kaivoin ompelukoneen pölyistä ja hurautin työn valmiiksi. Kuva on otettu pimeässä, joten värit eivät erotu edukseen. Vuorisilkin ja satiinin ompeleminen on hmm... mielenkiintoinen projekti, varsinkin tällaisessa isossa seinävaatteessa. Silti mielessä siintää jo useita uusia ideoita, ehkä tosin vähän pienempiä. Tai sitten isompia, sarjassa verhoillaan yksi olohuoneen seinistä...


Woodstock-kännypussi


Turmalinia ja Inkaa riitti vielä pieneen pussiin, joka on mitoitettu puhelimelle. Kokeilin survoa kameran tänne, ja hyvin jousti. Jos Woodstockissa olisi ollut matkapuhelimia, niitä olisi kannettu tällaisissa...

On sillä siniset tossut...




Ostin keväällä Turmalin-lankaa, ihanaa huopamaista merinovillaa. Virkkasin niistä hauskan lierihatun, mutta siitä tuli ihan vähän liian iso, ja toiseksi, en ihastunut villeihin raitoihin sen mallisessa hatussa, pipot on tietysti erikseen ;) Mietin, mihin voisin langat käyttää, johonkin joka tulee ihoa vasten ja on jotain pientä, johon langat riittää.



Päädyin tossuihin, niitä en ole vielä ennen kokeillutkaan. Virkkasin monenlaisia pohjia, ja useiden yritysten jälkeen onnistuin muotoilemaan pohjan sopivaksi.



Erityisesti ihastuin satumaiseen väritykseen ja kuvioihin joita langasta syntyi. Vaikka vyyhdit ovat lähes samanlaiset, silti tossut ovat keskenään erilaiset.


Tossut ovat melko nopeasti valmistuva työ, varsinkin jos tietää mitä tekee. Jos samalla suunnittelee, aikaa kuluu enemmän. Sain tossut eilen siihen pisteeseen, että virkkaamista ei enää ole, nyt mietin viimeistelyä. Jos osaisin helmivirkkausta, laittaisin jotain sellaista. Lopputulos on melko jämäkkä, joten huovutusta en uskalla näihin tossuihin yrittää, etten vaan pilaa näitä. Lanka on jo valmiiksi todella huopamaista. Kuvat valmiista tossuista myöhemmin...
Lisäys: Turmalin-lankaa tekee saksalainen Zitron ja esim. tässä lankakaupassa jotain lisätietoa langasta. Itse ostin langat Helsingistä pikkukaupasta, jonka nimeä en muista. Joku muu ehkä muistaa mikä kauppa oli Fredrikin torilla, mutta muutti maaliskuussa jonnekin muualle. Lankavyyhdistä maksoin ehkä 10 euron kieppeillä. Nettikaupassa hinnat näyttävät olevan reilu 20$. Tietojen mukaan lanka sopii huovutukseen, itse en ole lankaa kokeillut huovuttaa.

27.6.07

Tupsunteko-ohje

Olen tehnyt tupsun viimeksi ala-asteella, enkä muistanut ollenkaan miten se tehdään. Hämärä muistikuva oli jostain pahviympyrästä. Yhden ohjeen löysin täältä, mutta laitan tähän vielä omankin ohjeeni.



1. Leikkaa pahvista kaksi tupsunkokoista ympyrää ja reiät niiden keskelle. Laita ympyrät päällekkäin.


2. Leikkaa ympyrät auki keskustasta. Kieputa lankaa pahvikiekkojen ympäri. Lankaa on tarpeeksi, kun keskustan reikä alkaa olla täynnä.

3. Leikkaa langat auki pahvikiekkojen välistä. Pidä toisella kädellä kiinni, ettei langat pääse karkuun. Pujota kaksinkertainen lanka pahvikiekkojen välistä, joka sidotaan langanpätkien ympäri tiukasti. Sidottava lanka kannattaa olla sen verran pitkä, että tupsun voi helposti ommella kiinni. Irrota pahvit. Tasoita tupsu saksilla.

Valmis tupsu kruunaa asusteen ;)

Talven odotusta

Aika on taas kypsä uusille tuotoksille...


Tästä Inka-langasta tein alunperin haarukkavirkkauksella huivia, mutta jotenkin tällainen liukuvärjäys ei toiminut vaan kontrastit olivat liian jyrkkiä. Niinpä päädyin tällaiseen peruskaulaliinaan. Kuvasta saa hyvän käsityksen langan värjäyksestä.

Jos ei vielä saanut tarpeekseen väreistä, niin tämän jälkeen onkin ihanaa pukeutua muutamaksi päiväksi kokonaan mustaan latautumaan. Pipoon on tarkoitus tulla turkoosi tupsu heti kun inspiraatiota löytyy.



Vauvoille on kivaa tehdä kaikkea, sillä vauvat ovat ihanan pieniä ja työt valmistuvat nopeasti. Tämä pipo on virkattu pienen pienelle pojalle, jonka tapasin viime viikonloppuna. Pää oli suurinpiirtein omenan kokoinen.