4.11.07

Marraskuun kranssi


Viimetalvesta olen oppinut, että kuusenhavut eivät sovi sisälle ainakaan pitkäksi aikaa, sillä ne varisevat niin mahdottomasti. Ongelman voi ratkaista hankkimalla Tiimarista ihanan muovisen havukranssin. Tuoksuu takuuvarmasti muovilta, eli ei voi erehtyä. Eikä varise. Lisänä tietysti käpyjä sekä tällä kertaa oikeita koristeomenoita. Keltaiset ruusukkeet on taivuteltu vaahteranlehdistä. Loppusilaus on tehty Tiimarin kultasprayllä.

Hallatar oli laittanut palan metsää parvekkeelle. Ihastuin ajatukseen, ja tuumasta toimeen sain kuin sainkin itsellenikin niitä metsänpalasia, eli sammalta, männynoksia ja muuta kivaa ison kassillisen. Tämän hienon lahjan sain eräältä tutulta...Kiitos:) Katsotaan millaisen asetelman saan aikaiseksi. Sitten varmaan ilmestyy kuvakin tänne. Lisäksi olen neulahuovuttanut lisää joulukoristeita. Niistä on tarkoitus laittaa kuvat sitten, kun koko setti on valmis. Ja vähän jotain salaista muutakin neulahuovutusideaa on vireillä... Olen myös neulonut lapsen hupparia lisää, ja virkannut yhden pienen vaaleanpunaisen mohairhuivin. Katsotaan missä tahdissa ja minkälaisia kuvia tänne saadaan.

Laajensin palmikkovirkkaushakuani englanninkieliseksi, sillä suomenkieliset sivut eivät tuottaneet tulosta. (Kaikki tiet vievät Suolataikinaan :) Eli kannattaa kokeilla hakua cable crochet tai aran crochet tai jotain sinnepäin, jos virkatut palmikot kiinnostavat.

Riikinkukkopipo



Näin viimetalvena kauniin turkoosin pipon, joka oli jonkinlaista simpukkakuviota. Ajattelin, että sellaisen tekeminen on varmaan vaikeaa, mutta kuvio ei vain jättänyt rauhaan. Virkkaajan käsikirjassa oli ohje riikinkukonsilmä-nimiseen kuvioon, joten päätin yrittää sitä pipoon. Tuntui helpoimmalta aloittaa alhaalta ylöspäin, jotta kuvion saa heti kokonaisena ja oikeinpäin. Ensimmäinen kerros on pylväitä, ja sitten alkaa simpukkakuvio. Tämä pipo valmistui illassa, kuvion virkkaaminen on todella joutuisaa, sillä yksi kerros on niin korkea. Lanka on Jaegerin Extra Fine Merino chunky, jota kului vajaa 100g. Koukku 6mm. Tähän pipoon olen tyytyväinen, halusin sellaisen pipon, jonka voi laittaa silloin kun ei halua olla kovin näkyvä, mutta silti pipossa on joku juju, tässä tapauksessa kuvio.

edit: nätimpi kuva