30.6.08

Parvekkeellani

Eräänä iltana olin parvekkeella leikkimässä kamerallani. Illan viiletessä ja lasten nukahdettua siirryin leikkimään kuvankäsittelyohjelmalla, joka seuraa kameran mukana. Koska en ole päivittänyt blogiani vähään aikaan, lataan tänne nyt kaikenlaista.



Tällainen pilvi olhitti parvekkeen illalla. Silhuettina näkyy piippuköynnös, auringonkukkia ja laventelia.


Reilun vuoden vanha pajukurssiharjoitustyö pääsi vihdoin käyttöön herneelle. Taustalla krassia.


En muistanutkaan kuinka lumoavan kauniit kukat herneessä onkaan. Tämä yksilö kasvaa parvekelaatikossa, jonne sen oli kylvänyt huomaamattani pikkuapulaiseni.
Tammenlehtisalaatti on yksi suosikeistamme, ja olen laittanut muutamia ruukkusalaatin kantoja multaan, ja näin hauskasti ne jo kasvavat. Lisäksi laitoin keräsalaattia siemenestä vähän aikaa sitten, toivottavasti sitäkin ehditään saada ennen syksyä.

Oma mansikkamaa parvekkeellamme, ihan lasten iloksi on tuottanut runsaasti marjoja. -Äiti milloin näitä saa syödä? -Ei ihan vielä kultaseni.

Jaa tässä vielä jotain vihreää oranssilla tipulla höystettynä. Eli vauvan kesäpipo, joka on ollut päivittäisessä käytössä. Nyt olisi vaan tarvetta nauhoille, sillä pikkuherralla on tavaroiden heittelykausi meneillään. Kirjailua pitäisi oikein harjoitella, mutta olkoon nyt tuo säälittävä tipun rääpäle lapsen hatussa, ihan hauska se on kaukaa katsottuna.

Pikkuapulainen suostui kuvattavaksi. Hän on itse valinnut langan tähän pipoon, ihastuttava pompom-lanka täynnä pieniä pastellivärisiä tupsuja. Ei tämän virkkaaminen hullumpaa ollut. Ja tämäkin tekele on ollut kovassa käytössä viileinä päivinä. Että silleen. Sinistä hellehattua olen itselleni virkannut, mutta edellisen postauksen oranssi hattu on vielä haaveen asteella.

8.6.08

Hellehattujahti

Haluan hellehatun. Tarkoitus oli tehdä sellainen virkattu stetson jo keväällä, jota olisi voinut pitää puistossa ja rannalla. No, ei siitä tullut yhtään mitään. Stetsonin langat käytin loppujen lopuksi pikkuherran 7kk kesähattuun. Siitä tuli oikein miehekäs tipuineen päivineen, kuva tulee kun tulee, jos tulee. (kamala leväperäinen blogi tämä, sori kaikki säntilliset ihmiset)

Niin, hellehattuun. Seuraavaksi olen virkannut kauniin tummansinisestä Kotiväestä itselleni hattua, mutta olen ehkä hukannut sen keskeneräisen työn johonkin. Hmm. ja sitten tämä kuvan Hehkeä Hellehattu. Tämä se on. Tämän haluan!! Paperinarusta tehty. Eli vähän jotain erilaista. Tämän kanssa vaan alkaa tulla jo kiire, muuten kesä loppuu, ja syksyllä ei tällaista lirpaketta enää voi käyttää (paitsi jos laittaa hyttysverkon päälle, saa mainion sienestyshatun). Siellä Ravelryn Finnish crocheters-ryhmässä käynnisteltiin hellehatun virkkuuta (ja mattojen myös) ja tämä voisi olla panokseni jos hyvin käy.

Tämä Uutta virkkuukoukulla- kirja on kirppislöytö, mukana mm. virkattuja morsiuskruunuja (retromorsiamen must!!!), mattoja, laukkuja ja myös ohje, kuinka saatte nailonsukistanne kauniin laukun.