1.8.07

Huopasydämet



Ulkona on ihana auringonpaiste, joka tuo tähän "joulukuvaan" erikoisen tunnelman. Tässä on ensimmäiset neulahuovutukseni. Tökin huovutusneulalla huovutusvillaa styroksisydämiin. Tällainen huovutus oli ihan kivaa, voisin kokeilla toisenkin kerran, jos kaipaan jotain mekaanista iltapuhdetta, jossa ei tarvitse suunnitella mitään erikoisempaa. Eri asia on tietysti, jos villoja on erivärisiä, joista voi suunnitella kuvioita tai yrittäisi muotoilla jotain omakeksimää. Mutta hyvä, että on valmiita styroksipohjia yms saatavilla, onnistuu ainakin takuulla(?) ja samalla voi tuijottaa vaikkapa tietokoneen ruutua.

Minulle, joka en ole ennen huovuttanut mitään, oli yllätys millainen hirmutyökalu huovutusneula on. Pitkä ja terävä, ja alaosassa on vielä terävät väkäset. Muutaman kerran iskin sormeen, mutta kummasti opin tökkimään varovaisemmin. Ja jopa minä en unohda tätä neulaa lasten ulottuville.

Nyt on siis huovutuksenkin salaperäistä verhoa raotettu. Apua aloitukseen sain täältä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta se lähtee (salakavalasti) liikkeelle :) Ensin tulee villaa pikkupusseissa ja sitten vähän isommissa.

Kokeile seuraavaksi tehdä vaikkapa vanhasta patjasta tms. superlonpalasta jokin hahmo tai isompi sydän, sido palasta tarvittaessa villalangalla muotoon ja lisää sisään rautalankaa jos haluat taitella hahmoa ja sitten vain tökkimään. Valmiin jutun voit halutessasi vielä märkähuovuttaa jos haluat pinnasta tasaisemman tai tiukemman. Huovutusneuloissakin on sellainen hienompi, vähemmän repivä neula, millä rei'istä tulee vähän pienempiä. Sitä voi käyttää töiden viimeistelyssä.