29.7.07

Loppukesän kranssi


Vanha pääsiäiskranssi tuunattiin uuteen uskoon. Aineksina käytin mitä kaapista löytyi: vanha ruusukimppu ja monenlaisia suolataikinakoristeita sekä vähän muovihelmiä. Vihdoin uskalsin käyttää liimapyssyä. Se on odottanut puoli vuotta kaapissa, ja nyt liimaisin jo kaikkea mahdollista. Mitähän keskellä yötä voisi alkaa liimaamaan...
Varastosta löytyy vielä jokunen pajukranssi, taikinakoristeita (maalaamattomia) ja käpyjä. Ja kaksi pakettia liimapyssyn panoksia, jeee. Jouluaskarteluako jo? Onko joku jo alkanut jouluaskartelut? Eräs ystäväni on jo ostanut kaikki joululahjat. Pitäisiköhän minunkin alkaa kerrankin ajoissa. Käpyhamstraus ainakin pitäisi jo aloittaa. Aion tarkkailla erikoisia käpyjä esim. puistoista.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todella kaunis kranssi.

Täytyy itsekin pitää tuo suolataikina mielessä kun etsii kransseihin materiaalia. Esim. pihlajanmarjoja ei täälläpäin oikein näy, mutta tuostahan niitä voisi ehkä tehdä jos jaksaa pyöritellä. Tähän asti olen osannut tehdä suolataikinasta vain piparijäljitelmiä sun muita leivonnaisia.

Tuollaista possunpäätä voisi koettaa vaikka joulukranssiin. Olen tainnut ennenkin kysyä, että lakkaatko tms. käsittelet työt takaa siitä kohtaa mistä liimaat ne esim. kranssiin?

Suolaaja kirjoitti...

Sori myöhäinen vastaus! En yleensä lakkaa pohjasta töitä. En oikeastaan tiedä kannattaisiko vaiko eikö. Toisaalta lakka pohjassakin ehkä toisi lisää kestävyyttä.

Suolataikinaa kannattaa käyttää vain sisälle tulevissa kransseissa, sillä kosteus pilaa suolataikinatyöt. Ulkokransseissa voisi varmaan käyttää jotain savea tai massaa, niistä mulla ei ole kokemuksia (vielä :)

Johonkin kranssiin tein suolataikinasta noin ruusunmarjan kokoisia marjoja, jotka maalasin ruskealla ja kullalla, niistä tuli ihan kivoja. Tein reiän valmiiksi ennen paistoa, ja näitä marjoja oli helppo liittää rautalangalla kiinni kranssiin. Nyt kun olen uskaltautunut käyttämään kuumaliimaa, ei reikää välttämättä tarvitse tehdä.