6.7.07

Isoäidinneliöt


Päätin kokeilla erilaisia väriyhdistelmiä. Isoäidinneliöt ovat periaatteessa helppo malli aloittelijallekin. Minulla kesti jostain syystä todella kauan oppia muistamaan montako pylvästä ja ketjusilmukkaa mihinkin tulee. Neliöstä tulee tietenkin jotain muuta, jos vahingossa laittaa väärän määrän ketjusilmukoita. Ajattelin käyttää jämälangat neliöihin, mutta ongelmaksi tulee, jos lanka ei riitäkään, ja silti haluaa tehdä juuri siitä. Sitten pitää mennä taas ostamaan lankoja, ja silloin koko jutun idea menee ihan pilalle. Muutenkin minun makuuni nämä isoäidinneliöt näyttävät hienoimmalle, jos värien yhdistelyssä on jokin ajatus. Esim. jos kaikissa neliöissä uloin väri on sama tms. Tämä malli ei alussa kiehtonut ollenkaan, ja päättelytyökin tuntui aika suurelta urakalta. Päätin, että päättelen langat heti jokaisen värinvaihdon jälkeen. Näin päättely ikäänkuin kuuluu olennaisena osana jokaiseen neliöön.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat väriyhdistelmät kerrassaan. Kauniita neliöitä! Voi kun oppisin minäkin, täytyy varmaan joskus yrittää...

Anonyymi kirjoitti...

Herkulliset värit mallitilkuissasi. Mitä noista olet ajatellut tehdä?

Minäkin olen haaveillut käyttäväni tuollaiseen torkkupeittoon kaikki 7veikan paksuiset langanjämät. Strömsössähän se askartelijanainen virkkasi joskus sellaisen upean peiton.

Suolaaja kirjoitti...

Ajattelin tosiaan jotain torkkupeittoa, mutta näistä voi tehdä tyynynpäällisen tai kassin tai mitä vaan, innosta riippuen ;)

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen aikoinani virkkaillut isoäidinneliöistä paljonkin. Mm. ison torkkupeiton. Kannattaa tosiaan laittaa kaikkiin samaa väriä ulkoreunaan, esim. mustaa tai jotain muuta tummaa. Silloin voi sitten käyttää melkein mitä värejä tahansa keskustaan. Eli kaikki langantähteet sopivat mukaan. Aika hienoja ruutuja saa esim. sävyttämällä aina yhdessä ruudussa jotain väriä vaaleasta tummenpaan tai päin vastoin.

Suolaaja kirjoitti...

Kiitos vinkeistä Kumina!

Katselin vähän mitä kaikkea näistä neliöistä on tehty, yritän kerätä jonkinlaista yhteenvetoa tähän blogiin neliöistä heti kun ehdin :)