19.7.07

Virkkaushommat tänään


Taannoin aloitin tekemään kukkahuivia tällaisista pikkukukista. Jatkoin hommaa pitkästä aikaa. Mukailin vähän alkuperäistä ohjetta. Tällaisten yksinkertaisten kukkien virkkaaminen on minusta todella pitkäveteistä. Ajattelin silti tehdä huivin valmiiksi. Noin kolmasosa kukista vielä puuttuu.


Näissä neliöissä on kaksi kerrosta mustaa reunaa, ja olen melko tyytyväinen niiden väreihin. Tietenkin musta 7veljestä-lanka loppui, ja se oli loppu myös Sokokselta. No, nyt on ainakin ihan pakko jatkaa kukkahuivin virkkaamista ja jättää neliöt odottamaan.


En lakkaa ihastelemasta omia tuotoksiani :) Erityisesti pidän tästä ponchosta, johon on mukava kääriytyä illalla. Kauluksen hakaset tai napit tms. puuttuvat vielä. En taida höyryttää tätä ollenkaan. Villalle pitää olla helläkätinen, ja korkeintaan kostuttaa ja muotoilla tasaisen alustan päällä ja jättää kuivumaan. (Miksikäs sitä nyt sanottiinkaan..?) Näin siis opettaa Debbie Stoller Happy Hookerissa. Täytynee vielä kuvata tämä jonkun päällä, eli tätä ponchoa saatetaan vielä julkaista lisää. Hohhoijaa...


Poncho lähemmin tarkasteltuna. Tykkään todella paljon tästä pinnasta. Ei voi mitään. Ainoa miinus on todella voimakas villanhaju, itseäni se ei haittaa, mutta joitakin lähimmäisiäni kyllä. Saakohan sitä hajua pois tai ainakin vähennettyä? Vai onkohan se villanhaju vai joku säilöntäaine, kysyy langoista ja villoista tietämätön umpikaupunkilainen ja käsitöiden vasta-alkaja? Varastossani on vielä tätä samaa lankaa vähän vajaa 100 g tummemman vihreää sävyä. Hahaa, sormet syyhyää jo, taitaa tulla pipo...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voisiko villanhajua koittaa vähentää pesemällä työn varovasti ja vielä lisäämällä viimeiseen huuhteluveteen jotain tuoksuvaa huuhteluainetta? Ainakin karvaisuus vähenee huuhteluainekastelulla, huomasin taannoin.