30.9.07

Lankaa ja neulomisen vaikeutta


Lankaostoksilla haaviin jäi kolmea eri laatua. Jo jonkin aikaa Modasta 5/2007 s.31 löytynyt Sirdarin neulemalli on houkuttanut. Ostin kokeeksi kaksi kerää Juniperia ja kokeilin virkata ja neuloa siitä, tulos oli niin hauska, että investoin seuraavaksi 600g. Kukaan ei voi syyttää huolimattomaksi lankojen ostajaksi, niin harkiten tämä ostos on tapahtunut. Niin no joo, olisin voinut tietysti kokeilla pestä tilkun ja tehdä muitakin tieteellisiä kokeita langalla, mutta hei joku raja. Tekokuituahan tuossa Juniperissa on vaikka kuinka, mutta ihan pakko sitä oli saada, koska väriyhdistelmä kertakaikkiaan vain on niin niin ihku-ihana. Tulin siis siihen tulokseen, että ko. langasta neulotaan.


Hehkutellaan nyt aikaansaannoksella sitten oikein kolmen kuvan verran. Yllä olevassa kuvassa tosi läheltä.


Sitten vähän kauempaa... Tämä vastaa mielestäni todellista jälkeä melko tarkasti, ainakin tässä minun koneeni näytöllä.


Ja sitten esittelen ylpeänä villatakin takakappaleen kokonaisuudessaan. Oih ja voih. Kaikki tapahtui niin nopeasti ja helposti, että olen vieläkin ihan hämmentynyt tästä neulesaavutuksesta.

Takaisin karuun arkitodellisuuteen: aloitin jo vasenta etukappaletta, ja taas törmäsin siihen, että en tajua neuleohjeita. (Tämä on suurin syy siihen, miksi en ole aikaisemmin neulonut.)Kappaleen neulominen aloitetaan kolmella silmukalla, ja sitten lisätään silmukoita niin, että helmasta tulee kivan viisto. En vain käsitä mikä on neuleen kerros. Onko se aina yksi rivi, vai koostuuko kerros kahdesta rivistä. En nimittäin osannut lisätä silmukkaa reunaan joka kerroksella, koska käsitin kerroksen yhdeksi riviksi.

Tarvitsisin personal trainerin tähän neulomiseen tai jonkin todella selkokielisen neuleoppaan joka lähtee aivan alkeellisimmista alkeista. Olen törmännyt neuleohjeissa sellaiseen mutkat suoriksi tyyliin, jossa alussa selitetään liiankin yksityiskohtaisesti jokin asia niin, että jopa minä olisin käsittänyt sen vähemmälläkin, mutta ohjeen edetessä mennäänkin kauhean nopeasti niin, että vain kokenut ja hyvän älyn omaava neuloja pääsee maaliin. Miten ihmeessä ihmiset ovat oppineet tuosta noin vain neulomaan suoraan ohjeista???

Ihan turhaan tässä nostelen verenpainetta, voinhan tietysti opiskella neuleperusteet myös netistä. Haluaisin vain mulle kaikki heti nyt (*kieriskelee ja potkiskelee lattialla ja takoo nyrkeillä*) ! Älkää kukaan lohduttako älkääkä neuvoko, haluan olla nyt yksin vähän aikaa kiitos. (Paitsi jos joku ihan välttämättä haluaisi kertoa minulle onko kerros sama kuin rivi...)

Ei kommentteja: