16.10.07

Virkattuja palmikkopipoja


Tarkoitus oli neuloa vihreä palmikkopipo. Kuitenkin päädyin virkkaamaan palmikot. Tähän Jaegerin Baby Merinosta virkattuun pipoon käytin koukkua nro 4. Malli on itse keksitty. Palmikoita opiskelin Virkkaajan käsikirjasta. Erityisen ylpeänä esittelen pipon yläosaa, joka alkaa pienillä palmikoilla, jotka levenevät isommiksi palmikoiksi alaspäin.


Hattu sopii päähän oikein mainiosti. Väri on ihana. Ja lankalaatu mukavaa käyttää. Ei kutita.

Tässä Vihreä Pipo numero 2. Tämän virkkasin ensiksi. Lanka on paksua Sandnesin Alfaa. Käytin muistaakseni kuutosen koukkua. Jostain syystä 100 g lankaa hävisi tähän pipoon ihan yllättäen. Toisin kuin ylempään pipoon johon villaa meni reippaasti alle 100 g. Tästä piposta tulee ihan mieleen merikarhu.
Palmikoiden virkkaaminen on kivaa!

5 kommenttia:

Puputsi kirjoitti...

Onpa hienoja pipoja! Kirjoitapa ohje ainakin tuohon ylempään, pliis! ;)

Suolaaja kirjoitti...

Kiitos:) Ajattelin, että voisin laittaa ohjeen, mutta täytyisi tehdä varmaan toinen samanlainen ja kirjoittaa muistiin sitä mukaa kun työ etenee, ettei tulisi virheitä. Mut hyvä idea ja kannustaa tietysti suunnittelemaan lisää kun saa näin kivaa palautetta! :))

Anonyymi kirjoitti...

Komeita! En olekaan koskaan nähnyt virkattuja palmikoita missään kirjassa (en ole kyllä montaa neule/virkkauskirjaa vielä nähnytkään). Jos osaat rautalangasta vääntää miten palmikko syntyy niin kerrohan tännekin. Ensimmäisenä tulee mieleen pylväiden teko vinoon, mutta meneekös se niin?

Ja tuo sinun aiemman postauksen matto on omiaan muistuttamaan minua siitä muovipussillisesta vanhoja vaatteita, mitkä piti kesällä leikellä pihalla kuteiksi ;D

Suolaaja kirjoitti...

Aloin virkkaamaan uutta pipoa ja samalla kirjoittamaan ohjetta ylös. Tässä menee jokunen tovi, sillä ei ole ihan niin yksinkertaista tulkita omia virkkauksiaan, saati muistaa miten minkäkin kerroksen teki :) Nyt aloitin uutta pipoa vähän ohuemmalla langalla, joten ohjekin menee tavallaan uusiksi. Mutta työn alla siis on ja katsotaan onnistuuko. Tässä kyllä kestää jonkun aikaa ja jonkun kokeneen virkkaajan pitäisi tietysti tarkistaa onko ohje oikein. Kamala homma tehdä ohjetta, koska toistenkin pitäisi saada siitä selvää ;)

Palmikon ohjeen voin yrittää myös vääntää rautalangasta blogiin kun ehdin. Aluksi pikavastaus palmikkoja voi tehdä erikorkuisia ja -levyisiä. Palmikoita tehdään ainakin Virkkaajan käsikirjassa erikorkuisilla kohopylväillä joita virkataan esim. ristiin tai muuten eri järjestyksissä.

Eweliinan hoppailut kirjoitti...

Ei tahdo aueta, vasenkätisenä. Pyhäinpäivä mennyt pura ja kokeile palmikkoa, nyt jo alkaa tulla, mutta saattaa olla että olen keksinyt uuden tekniikan.