23.3.08

Pääsiäinen


My creation
Iloista pääsiäistä!

19.3.08

Rairai raitaa

Virkkasin raitoja, aloitin heti uusia, kun olin saanut Kanervan kassin postiin. Nämä ovat sileäreunaisia, vähän tylsempiä kuin edellisessä kassissa. Tykkään enemmän niistä v-tyylin raidoista. No en valita, sillä nämä värit saavat sielun laulamaan tai ainakin hyräilemään.



Olen myös mietiskellyt lankojen värjäysasioita. Enemmän ja enemmän houkuttelee kokeilla kasvi- yms. värjäystä. Kysymyksiä herättää ainesten varastointi kerrostalossa, ja tietysti värjäysastioiden säilytys ja muut käytännön ongelmat, kuten hajut. Se selviää tietysti kokeilemalla.

17.3.08

Vintage Flower tyyny /pillow


Tulipa tämäkin tehtyä. Meinasi hyytyä viime metreille. Ei pöllömpi groove-mummelityyny siitä sitten tuli. (Eikö tuota iänikuista vaikeaa vintage-sanaa voisi korvata sanalla mummeli-?) Mummelit on niin lutusia. Itsekin välillä haaveilen mummeliudesta... Olisin sellainen köpöttelevä ryppyinen harmaakiharahiuksinen rouva, aina villakangashame päällä. Mitäs hienoa muka on olla nuori ja rypytön? Pöh.

15.3.08

Kanervan kassi ja vähän muuta

Kerroin Ravelryn virkkausryhmästä vähän aikaa sitten. Ajattelin sitä perustaessani, että olisi tosi mahtavaa, jos saan mukaan 25 jäsentä. Tämä jäsenmäärä oli täynnä heti seuraavana aamuna kun avasin koneen. Nostin rimaa, ja lupasin arvonnan kun 100 jäsentä olisi täynnä. Satunnaislukugeneraattori arpoi luvun 36, joka näytti Kanervaa. Halusin antaa jonkin henkilökohtaisen palkinnon, eli kävin tutustumassa Kanervan blogiin ja Ravelryn kuvagalleriaan. Kanervan lempivärit, vihreä, ruskea ja oranssi inspiroivat minuakin. Ja toisaalta myös Markan herkkukassi. Ja tämä kommentti... Eli Kanerva tarvitsi ilman muuta kassin joka on tehty jämälangoista. Koska sopivia jämälankoja ei meinannut olla valmiina, mistäs muualta niitä saa kuin lankakaupasta tietenkin. Mielessä oli vahvasti tuossa vaiheessa joku vihreän ja ruskean sekoitus oransseilla mausteilla. Yhtäkkiä kauppojen vihreät langat näyttivät kadonneen. Ihan vääriä sävyjä tai tyhmiä materiaaleja. Keräsin sieltä sun täältä, tässä kohdassa kohtasin salamarakkauteni, eli Létt-Lopin. Sitä tässä kassissa onkin kaikkein eniten.


Tässä kassi ulkona kuvattuna, matkalla postiin. Sävyt hehkuvat kauniisti talven valossa.


Kanervan kassi / Bag for Kanerva

Virkattu, koukku 5mm / Crocheted, hook 5mm(H)

Langat/Yarns: Istex: Létt-Lopi, Novita: 7-veljestä & Nalle, Gjestal: Janne & Maija


(ja sitten yksi merinon ja silkin sekoitus(?), jota olen käyttänyt nallepipossa, ihana lanka ja kaunis väri, mutta nimi on hukassa)


Laitoin pakettiin vielä tällaista vihreää Madame Tricot-virkkauslankaa, joka on vähän samanlaista kuin Kotiväki. Ostin samalla itsellenikin tätä pari kerää, ideana tehdä tästä ja Kotiväestä joku vauvan slipari tai kesähattu...

13.3.08

Polska-pipo / Polska-hat

Paksu virkattu luonnonvalkoinen palmikkopipo on silkkaa puolalaisromantiikkaa. Mukana on häivähdys amerikkalaista 70-luvun toimintasarjaa. Tällainen muhkea pipo vaatisi reilun käänteen ja paksut vaaleanruskeat muovisankaiset lasit. No, kaikkea ei voi aina saada, ja lankakin loppuu aina kesken.

Tämä pipo on osa palmikkopiponvirkkausohje-projektiani. Pitäisikö ohjeessa neuvoa myös kohosilmukoiden virkkaaminen?
This hat belongs to my first crochetpattern writing-project.


Polska-pipo /Polska-Hat
Virkattuja palmikoita / Celtic cables
Lanka /Yarn: Novita Isoveli (valkoinen/white) 100g
Koukku /Hook: 6mm

8.3.08

Blue Flame

Blue Flame
Kauluri/Neckwarmer
Lanka/Yarn: Sirdar Juniper 150g väri/colorway 030
Puikot/Needles: 7mm
Jotain valmista ja sinistä vaihteeksi. Tämän pienen kaistaleen tekoon tuhraantui kaksi kuukautta. Todellinen nautiskelijaneuloja.
Something finished and blue. It took two months to make this. I'm a real slow knitter.