27.12.07

Ihania kirjoja

Sain joululahjaksi kolme ihanaa käsityökirjaa. Olen näköjään ehtinyt profiloitua vuoden aikana jonkinlaiseksi käsityöihmiseksi. Hienoa!




Tilkkuja - Upeimmat tilkkupeitot. Otava 2004.


Tässä tilkkukirjassa on ihania peittoja. Kirjassa on myös ohjeita tilkkutöiden suunnitteluun, tarvittaviin välineisiin ja materiaaleihin.


Neulojan käsikirja. Otava 2005.
Vihdoinkin sain kunnon neuleoppaan! Ohjeet alkavat todella alkeista edeten erilaisiin palmikoihin ja kirjoneulekuvioihin.
Tässäkin kirjassa on kauniit kuvat ja ihanat värit. Kirjoneuleet houkuttelevat, toisaalta haluaisin opetella myös neulomaan palmikoita. Hmm. Siinäpä pulma kummasta aloittaisi...


Taito tehdä - ilo onnistua WSOY 2007.
Tässä kirjassa on ohjeita monenlaisiin tekniikoihin: paperimassaan, pajunpunontaan, virkkaukseen, neulontaan, kransseihin, serviettitekniikkaan, erilaisiin kirjontoihin ym.


Tässä esiteltyä silkkinauhakirjontaa olisi ihanaa kokeilla. Värjätyillä silkkinauhoilla kirjotaan kuvioita kankaalle. Oih kuinka kaunista...


Nyt täytyy äkkiä saada valmiiksi muutama aloitettu työ ja suunnata sen jälkeen keula kohti uutta tuntematonta...

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tulin vastavierailulle. Aivan ihania töitä sinulla täällä onkin.
Kerroppa kokemuksen syvällä rintaäänellä mielipiteesi, onnistuisiko n. 70v immeiset muocailemaan suolataikinasta, vai onko se liian hankalaa käsitellä?
tarvisisi saada jokin muu materiaali kuin lanka kevään töihin.
Tuo silkkinauhakirjonta huokailee minullekkin tuossa selan takana. Kokeillut olen ja mukavaksi havainnut, mutta se aika.....

HannaKonna kirjoitti...

Kivoja kirjoja varmastikin! Käsityökirjat ovat mielestäni kyllä lahjoista parhaimpiaja hyödyllisimpiä. Niitä ei ole koskaan liikaa. Itse olen uumoillut viime aikoina lähinnä neule/virkkauskirjoista kun tahtoisin kovasti oppia tekemään jotain KUNNOLLISTA langoista!

Suolaaja kirjoitti...

Kiva kun tulit Tiitsa! Luulisin että voi 70- vuotiaatkin tehdä suolataikinasta. Itse ensimmäisen kerran kokeiltuani yllätyin suolataikinan helposta käsiteltävyydestä. Mutta toisaalta en ole kokeillutkaan mitään "hienompia" askartelumassoja. Helpointa on työskennellä piparimuoteilla, esim. ystävänpäiväsydämiä tms. ja koristella paiston jälkeen näyttävästi akryylimaaleilla ja helmillä tms. Riippuu tietysti minkälaisesta askartelusta kukakin tykkää. Minusta kivointa on muovailla mitä mieleen tulee ilman muottia. Kokeile ihmeessä pikku satsilla taikinaa ja kerro kuis kävi! Tuolla sivun laidalla on joitakin suolataikinalinkkejä joissa on monenlaisia ideoita esim. kynttilälyhtyyn suolataikinasta. Ja tietysti näitä mun sivuilla olevia juttuja saa hyödyntää...

Squickie: käsityökirjojen lukeminen on niiin ihanaa. Suunnittelu on vähintään puolet käsityön nautinnosta. Kyllä sä opit tekemään kun otat jonkun oppaan eteen, jossa on mielellään nätit kuvat ja sitten alotat sitkeästi vaan alkeista. Ja tarpeeks paksut puikot tai koukku. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että virkkaamisesta voi olla helpompi aloittaa. Mutta joku muu on taatusti erimieltä :) Ensimmäinen kunnollinen langoista tekemäni juttu on Virkkaajan käsikirjan verkkokassin ohjeesta sovellettu harmaa kaulaliina, jota näköjään pidän vieläkin :)

Suolaaja kirjoitti...

Katselin postauksiani, ja en löytänyt suolataikinan ohjetta, muutakuin keitettävän, mutta se on turhan työlästä ottaa esiin kattiloita jne. kun askarteluvimma iskee keskellä yötä :) Eli tavallinen suolataikina syntyy ohjeella 2 dl jauhoja ja 1 dl suolaa. Vettä lisätään käsituntumalla. Öljyä en laita, mutta joissakin ohjeissa sitä on. Ja jotkut laittaa tapettiliisteriä sun muuta mutta tällä helpoimmallakin ohjeella saa ihan hyvän taikinan. (Sanon, koska en ole muuta kokeillut) Paistetaan 100-150 asteessa, aikaa menee taikinan paksuudesta riippuen noin tunti/cm.

Inka kirjoitti...

Ihania kirjoja! :)

Suolaaja kirjoitti...

Niin ihania kirjoja ovat, näistä on ollut iloa todella ja varmaan riittääkin pitkäksi aikaa.

Huom! Edellisessä kommentissani laitoin suolataikinan ohjeeseen 2 dl jauhoja ja 1 dl suolaa. Parempi tulee jos on 3 dl jauhoja, kuten postauksessa "Näin teen suolataikinaa" on.