20.12.07

Pilkistyksiä


Arvatkaa mikä tämä on? Unohdin kertoa näistä aikaisemmin. Ihmettelinkin olenko todella ollut lähes toimeton käsityön saralla viime viikot. Ohje tämmöiseen löytyy täältä. Kyseessä on tyynynpäällinen. Tarkemmin sanottuna Vintage-tyynynpäällinen. Kannattaa katsoa linkki ja mennä pdf-tiedostoon, siellä on kauniita kuvia ja kerrankin erittäin selkeä ohje sekä sanoin (englanniksi) että kuvin. Etupuoli tällaisesta koristetyynynpäällisestä valmistui muutamassa tunnissa. Pidän tästä ohjeesta todella paljon.


Tässä on samalla ohjeella erivärimaailma. Päälliset ovat siis vielä kesken, sisustyynyt pitäisi ostaa ja takakappaleet virkata. En vain vielä päässyt yksimielisyyteen itseni kanssa minkälaisilla silmukoilla takakappaleen teen. Tällaisia virkatessa tulee jotenkin mummomainen olo, mitä se sitten onkaan. Kaappikello raksuttaa ja alkaa tehdä mieli kahvia kermalla ja sokerilla tarjoiltuna pienistä ruusukahvikupeista... Pitäisi varmaan katsoa huutonettiin josko joku myisi kiikkustuolia.


Tämän mohairspektaakkelin nimi on Ylpeys ja ennakkoluulo. Se on vielä huippusalainen juttu joka ehkä joskus vielä selviää tarkemmin. Sanottakoon vielä, että tämäkin on ihana. Todella ihana, ja kaiken lisäksi ihan omakeksimä.

Lopputekstit ovatkin pelkkää höpinää ja löpinää. Olen tehnyt jonkinverran blogitutkimuksia. Huomasin että blogini on epämuodikas. Pitäisiköhän alkaa seurata enemmän muiden blogeja. Tietyillä ulkoasun värivalinnoilla on kieltämättä puolensa. Mutta minusta on hauskaa vaihdella blogin ulkoasua sillointällöin. Ja minulla ei ole yhtäkään maatuskaa. Moderni nykyajan maatuskanukke on todella sievä versio lapsuusajan neuvostotuliaisista, jotka oli maalattu pahanhajuisilla maaleilla, väreinä taisi olla joku neonkeltainen ja punainen tms. Nyt näin kuvia vaaleanpunaisista ja sinisistä ja joulupukeista jotka siis olivat maatuskoita.

Harkitsen myös lapsuusmuistomeemiin osallistumista. En ole vielä kertaakaan osallistunut yhteenkään. Voi sentään. Olen unohtanut vastata Elsan todella kauan sitten lähettämään haasteeseen kertoa oliko se nyt viisi vai kuusi kummallista asiaa itsestään. Kyllä minusta meemit ovat ihan kivoja. Monesti vain huomaan, että ajattelen asioista hyvin samalla tavalla kuin muutkin. Juu en olekaan ainutlaatuinen lumihiutale, ideani eivät olekaan omiani jne. Esimerkiksi luulin keksineeni loistoidean uudelleenkoristella ja -maalata puunvärinen tavis-joulukynttelikkö. Mielessä oli jotkut kivat lasihelmet ja rautalanka ja kirkkaat värit. Ihmeekseni sellainen löytyi Salanimen blogissa. Toivottavasti ehdin vielä toteuttaa kynttelikköjutun, sillä haluaisin todellakin nähdä miten tämä minun ideani toimii käytännössä.

Olen löytänyt ihania blogeja, enkä malttaisi mennä nukkumaan, piristyn vaan entisestään, kun ideat alkavat pyöriä päässä. Laitan kyllä listaa blogeista, kunhan vaan ensin nukun vähäsen.

3 kommenttia:

risulintu kirjoitti...

Aivan mun värit olet osannut tuohon ensimmäiseen tyynynpäälliseen valita :) Minäkin kävin taas mummolan vintillä ja otin sieltä äitini virkkaaman tyynynpäälisen talteen. Siinäkin on kukkaneliöitä, mutta 9 kpl. Täytyisi tehdä vielä tausta tai sitten ommmella vaan suoraan valmiin tyynyliinan päälle kiinni.

Suolaaja kirjoitti...

Voi mikä aarreaitta teidän mummolassa on!

Joo ihmeen hyvät väriyhdistelmät löytyi jämälangoista. Näihin tyynynpäällisiin ei kulu kovin paljoa lankaa, eli on oiva jämälankatyö.

Löysin kivoja blogeja sun listalta, lisäilin niitä tuonne omalle listalleni.

Puikko hukassa kirjoitti...

Ihastuin näihin tyynyihin ensisilmäyksellä. Kiiitos ideasta! :) Tein itselleni tyynyt samalla ohjeella ja linkitin sinut blogiini kyseisen jutun kohdalle.