3.12.06

Parhaat asiat ovat ilmaisia?

Tällä hetkellä mielestäni parhaat asiat ovat ilmaisia (tai ainakin melkein). Tähänastiset aikaansaannokseni ovat muutama kranssi risuista, kävyistä yms. Eniten olen kuitenkin muovaillut suolataikinasta tauluja, hahmoja ja joulukoristeita.

Suolataikinan maku on niin hirveä, että pikkulapsetkaan eivät sitä pistele suihinsa, ainakaan paljoa. Taikina sopii hyvin lasten kanssa askartelemiseen. Itse tosin nautin hommasta eniten, kun lapset ovat nukkumassa eikä kukaan ole häiritsemässä.

Olen laittanut omaan suolataikinaani jauhoja, suolaa ja vettä, sekä joskus myös vähän ruokaöljyä. Taikinan tekeminen on todella helppoa.

Tässä on käyttämäni melko pehmeän ja sileän suolataikinan ohje:


  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl suolaa
  • n. 1dl vettä vähitellen lisättynä
  • haluttaessa pikku loraus ruokaöljyä

Kuivat aineet sekoitetaan ja vettä lisätään vähitellen niin, että taikinasta tulee sopivaa muovailuun. Helpointa on sekoittaa käsin puristelemalla. Öljyä voi laittaa jos pelkää, että taikina tarttuu käsiin.

Tekemäni töistä tulee yleensä melko paksuja, joten niitä paistaessa saattaa joskus kulua koko päivä. Asteita uunissa on ollut noin sata, voi olla vähän enemmänkin alussa, mutta jo 150 asteen lämpö usean tunnin ajan tuottaa kullanruskeita kohtia töihin, ja silti helposti ne jäävät pehmeiksi.

Kokeilin myös taikinaa, jossa oli yhtä paljon suolaa ja jauhoja, tulos oli karkeaa ja hieman vaikeasti muotoiltavaa, varsinkin jos teki pieniä yksityiskohtia. Tällainen taikina sopii mielestäni yksinkertaisiin töihin. Lisäksi paistoaika oli lyhyempi kuin yleensä käyttämässäni pehmeässä taikinassa. Valmis kovettunut työ on helposti särkyvä, lattialle pudotessa se menee palasiksi. Tavallisesta pehmeästä taikinasta tehdyt työt ovat kestäneet melko hyvin.

5 kommenttia:

majutoto kirjoitti...

Yah begitulah, backlink dari google ini memang perlu untuk kita kejar dan kita dapatkan

peraktoto kirjoitti...

Kabar Baik Untuk Para pencinta Game
Karena di Bulan januari ini Sudah keluar Game RPG Online Terpopuler Se-Asia
Penasarankan Game nya Seperti apa???
Kalian bisa dilihat game nya dari link di bawah yaaa

artistoto kirjoitti...

Menarik sekali, perlu saya coba ini..
kebetulan lagi cara tentang hal ini.

totojitu kirjoitti...

Mau mendapatkan pelayanan yang baik dan ramah???

Modal Kecil bisa mendapatkan hasil yg luar biasa...

dingdongtogel kirjoitti...

Info menarik dan boleh sekali dicoba, Makasih buat infonya dan sukses selalu.