22.2.07

Ensimmäinen haarukkavirkkaus




Kokeilin haarukkavirkkausta, se oli kivaa ja nopeaa. Käytin tässä harjoituskaulaliinassa tavallisia sukkalankoja. Violettiin reunaan kokeilin ketjusilmukoita, mutta purin sen jo osittain pois. Kaistaleet liitin koukkimalla hapsujen päät vuorotellen. Hapsujen päitä yhdistelemällä saa kauniita kuvioita ja kaaria. Hapsut ovat minusta kivoja noin, ilman huolittelua. Haarukkavirkkaukseen (haarukkapitsi, hairpin lace) löytyy hyviä ohjeita googlettamalla.

Tässä on pitsihaarukka, jonka ostin Vihreä Vyyhdistä. Näitä saa varmaan muualtakin. Tämä on tällainen perus itäsaksa-malli, amerikkalaisilla on pähkinäpuiset... Haarukkavirkkaus on nopeaa, ja siinä voi käyttää kaikenpaksuisia lankoja.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se on munkin nyt pakko hankkia tuo haarukka.Ihanan näköistä!
Kiitokset innostavista kuvista sekä tekstistä :)

Suolaaja kirjoitti...

Hienoa Mirri, jos innostus tarttuu näin ruudun välityksellä :)

Vaikeinta minusta oli käsittää alussa, että haarukkaa käännetään aina samaan suuntaan, ja että koukkua myös käännetään työn puolelta toiselle, ja että lankaa koukitaan samasta kohdasta. Alussa koukkailin mistä sattuu, ja hapsut eivät onnistuneet. Tekniikan oppi kyllä ihmeen nopeasti, hämmästyin sen helppoudesta. Harjoittelin haarukkavirkkausta työväenopiston virkkauspajassa muutaman tunnin.

Suurin työ tässä on minusta hapsujen yhdistely, täytyy olla tarkkana, että kaikki tulevat mukaan. Hapsujen pyydystäminen vaatii varmaankin harjoittelua :) Hapsuhomma oli minusta helpointa tehdä pöydän päällä, jossa alkuunsaatua työtä voi kiristää toisella kädellä.

Anonyymi kirjoitti...

:) Kiitokset lisävinkeistä!

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs tehdään sitten sille viimeiselle silmukalle joka jää virkkuukoukkuun kun on yhdistänyt kaksi hapsunauhaa?