3.2.07

Pajukurssilla


Tässä on keskeneräinen kranssikori. Pohjana on kranssi, jonka päällä on kaksi loimea. Tällaista punontaa sanotaan palttinaksi. Pitkät kudontapajut on taivutettu kädensijaksi, ja latvat on vielä leikkaamatta. Narun tarkoitus on pitää haluttu muoto kasassa. Jätesäkin päällä näkyy vähän mustaan pyyhkeeseen käärittyjä pajuja. Pajut eivät saa kuivua, muuten ne katkeavat helposti.


Pajujen väriskaala on mahtava, tumman liilasta tai mustasta vaaleanvihreään ja keltaiseen. Olisinpa keksinyt järjestellä pajut värisävyittäin kuin langat! Tässä korissa on harjoiteltu ristipunontaa. Loimipajut on työnnetty styroksilevyn läpi. Näin pysyvät oikeassa asennossa ja työtä on helppoa käännellä sylissä.


Korimainen muoto alkaa hahmottua. Korista tuli mielestäni kauniin soikea. Lisäksi yritin vähän leventää sitä ylöspäin. Enempää koria ei voi leventää lisäämättä ylimääräisiä loimipajuja. Taidan päätellä työn huomenna ja opetella jotain uutta, kuten kaaospallon tekoa.
Pajun punonta ja vääntely on todella hauskaa. Siinä on todellista käsillä tekemisen iloa, ja työt valmistuvat melko nopeasti.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Upean värisiä nuo pajut! Ja kaunista jälkeä saat aikaan niistä =)

Suolaaja kirjoitti...

Kiitos =) Kävinkin taas kurkistelemassa salomonin solmujasi. Hienoja olivat. Katselin joskus ohjeita, enkä ymmärtänyt, vaikka ne olivat kuulemma helpot. Ohjeidenkin lukemiseen kyllä oppii, ehkä voisin taas yrittää...