8.1.08

Näin teen suolataikinaa

Tarvitaan 3 dl jauhoja, 1 dl suolaa ja lasillinen vettä sekä kulho.

You need: 3 dl flour, 1 dl salt, some water and a bowl.

Jauhot ja suola sekoitetaan.

Mix the flour and salt.

Vettä lisätään pikkuhiljaa samalla kun taikinaa sekoitetaan.

Add some water while mixing untill...

Taikina on valmista kun se ei tartu käsiin ja se on sopivan tuntuista muovailemiseen.

...the dough is ready for moulding.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Et siis laita ollenkaan öljyä? Itse olen mutulla hieman lurauttanut. Täytyisi taas kohta tehdä lasten kanssa vähän taikinaa, tykkäävät niin muovailusta. Minä puolestani en tykkää niistä rikkinäisistä kikkareista sitten mitä lattioilta ja lelulaatikosta myöhemmin alkaa löytymään ;)

Ensin täytyisi kuitenkin hoitaa alta pois jo ennen joulua likoamaan laitetut kanamunakennot.

Suolaaja kirjoitti...

Ei öljyä. Väri tarttuu paremmin jos taikinassa ei ole öljyä. Mitä vähemmän suolaa laittaa, sitä kestävämpää ja sitkeämpää taikinasta tulee.
Kyllä niitä taikinoita meilläkin löytyy joskus lattioilta, mutta pääasiassa niitä säilytetään rasiassa, johon ne pitää kerätä leikin jälkeen takaisin.

Arvaa houkuttaisiko muakin paperimassailu. Pitäisi oikein tehdä listaa mitä kaikkea on ollut aikeissa tehdä.

Jenna kirjoitti...

Jes:P
Vihdoinkin löysin kunnon suolataikinaohjeen,kun ystävälle pitäisi tehdä syntymäpäivälahja.Ajattelin jotain kynäpurkin tai koristeruukun tapaista.
Kiitos:)