1.1.08

Valokuvatorstain uusivuosi

Päätin osallistua uudenvuoden kunniaksi Valokuvatorstain uudenvuoden päivän haasteeseen. Kokeilin kuvata raketteja kamerani ilotulitus-asetuksella. Suurin osa kuvista oli ihan mustia, eli ajoitus oli aina ennen tai jälkeen, mutta ilokseni sain muutamaan kuvaan ihan osumiakin.


Uudenvuoden raketit - onnea vuodelle 2008!

1.1. 2008 aamupäivällä lähdin pirteänä lenkille kameran kanssa. Ajattelin ikuistaa kantaaottavasti ihmisten sotkemat puistot ja kadut. Jonkun verran sotkua oli, mutta ihmetyksekseni suurin osa rakettiroskasta oli siisteissä pinoissa roskapönttöjen vierustoilla. Osuin keskelle monivuotista perinnettä alueellamme - uudenvuodenpäivän roskienkeruutalkoita, joista siis kuulin tänään ensimmäistä kertaa. Mukana oli kaikenikäisiä ihmisiä muovikasseineen, joillakin jopa roskienkeruupihdit. Hävetti vain räpsiä kuvia ja haahuilla "toimettomana" ilman asiaankuuluvia keruuvälineitä. Mutta ihanaa että ihmiset lähtevät liikkeelle siivoamaan muiden sotkuja näin suurin joukoin. Mukana myös teinejä! Kiitos ihanat ihmiset kun siivoatte ympäristöämme! Halaus ja rutistus teille!

Raketit järjestyksessä.
Raketit järjestyksessä II.

Tähti on sammunut.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa kun siellä ihmiset siivosivat. Täällä ainkin toistaiseksi jätteet lojuvat maassa odottamassa kevättä. Samoilla linjoilla kuvauksissa oltiin.

Suolaaja kirjoitti...

Mulla ainakin oli etukäteen mielikuva jota lähdin itsepäisesti kuvaamaan. Sitten kun kaikki vaan siivosivat, niin mulla meni jotenkin pasmat sekaisin. Lopputulos oli sitten jotain muuta, mutta se ei ihan välity kuvista niin paljon kuin olisin halunnut.

Nukke kirjoitti...

Hyviä kuvia. Mukavia kuvakulmia. Hyvä kamera sulla (ite ensaa digilläni nopeita eläimiä tai raketteja kuvattua)

Mari kirjoitti...

Ilotulituskuvaus on siitä mukava laji, että ikinä ei voi olla lähellekään varma, mitä kennolle tallentuu - yllätyksiä tulee ja niitä on kiva tutkailla.

Mukava, että kävit blogillani, hyvää tätä vuotta ja hyviä kuvauskelejä!

Suolaaja kirjoitti...

Nukke: Jaahas, pitää oikein kattoa mikä tää mun kamera on..elikkäs tää on Canonin power shot A710IS. Tämmönen erittäin kätevä kuvien näpsimiseen. Tuo ilotulitus-asetus oli mielestäni huvittava ominaisuus tässä, sitähän on pakko kokeilla kun kerran vuodessa on mahdollisuus:) Mutta ihan hyvin näytti pelaavan. Tai voisihan tuota ominaisuutta kokeilla muihinkin yökuviin. (Jos sattuu olemaan hereillä:)

mari: kävin myös katselemassa www.sivujasi, oli melkein kuin olisi ollut mukana reissuilla. Olen kerran ollut lapsena purjehdusmatkalla Ahvenanmaan saaristossa. Siitä on jäänyt varmaan joku ikuinen kaipuu vesille. Lievitän ikävää toisinaan käymällä nuuhkimassa merenrantaa...

Aijukka kirjoitti...

Hyvin onnistuit ilotulituskuvassa. Ohjelma taitaa tosin vain pidentää suljinaikaa, joten voit onnitella itseäsi oikeasta laukaisuajankohdasta.

Mukavaa, että siivoustalkoita järjestetään. Itse keräsimme asuinalueemme "laukaisupaikalta" jo yöllä kassillisen roskia. Roskien kerääminen tuntui entistä tärkeämmältä lapsen syntymän jälkeen eikä koiran tulo perheeseen ainakaan vähentänyt tarvetta poistaa ylimääräistä rojua ympäristöstä.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvät talkoot. Vähän jäi (hamsteria) silti häiritsemään nuo rakettikepit siellä roskiksessa. Keväällä kun sitten taas tarvitaan tukikeppejä kasvaville taimille sun muille, että kepit talteen vaan :)

pirta kirjoitti...

positiivinen yllätys tuo roskien kerääminen, hienoa että ikuistit sen!

Suolaaja kirjoitti...

Hyviä kukkakeppejä tosiaan meni roskiin isot kasat. Yhden kukkakeppikeräilijän näin, luulen, että joku muukin voisi innostua keräämään keppejä talteen, jos vaan hoksaisi.