8.2.08

Lempparipontso - My Favourite Poncho

Lupasin joskus kauan sitten laittaa lisäkuvia lempipontsostani. Rouva olisi voinut panostaa hiuksiin vähän enemmän, sori jos häiritsee, minua ainakin:)
Alla vielä tarkempaa informaatiota kyseisestä vaatteesta: Lempipontsoni /My Favourite Poncho
Lanka/Yarn: Garnstudio Highlander vihreä/green
koukku/hook: 10mm


Tästä tuli lempivaatteeni viime syksynä. Käytin tätä takin asemesta koko ajan, alla pidin lämmintä villatakkia. Olin viimeisilläni raskaana, enkä viitsinyt ostaa uutta takkia niin lyhyeksi aikaa. Nyt alle mahtuu vauva kantoliinaan, jos kaula-aukon napit jättää auki. Vähän keväämmällä aion kokeilla. Näille ilmoille en vielä ole löytänyt sopivaa vaatetta alle. Tällaisen pontson kanssa sopisi hyvin irtohihat, mielessä on neuloa sellaiset ehkäpä alpakasta.

Vireillä olevia hommia tällä hetkellä on haarukkavirkattu huivi omavärjäämästäni langasta. Aion myös saada valmiiksi kukkatyynyliinat, joista loppui lanka kesken, enkä jaksanut lähteä metsästämään niitä. Musta-kirjava laukku odottaa yhä sankoja, sillä en löytänyt mitään sopivaa stokkalta, (oli vain muovisia sankoja). Vapaavirkattua vauvan kalapeittoa olen tehnyt aika paljon eteenpäin Prudencen innoittamana:)

Muutenkin olen huomannut Ravelryharrastukseni antavan paljon uutta intoa käsitöihini, varsinkin vanhoja keskeneräisiä töitä saa helpommin valmiiksi. Olen höpissyt englanniksi, myös täällä blogissanikin välillä. Kynnys oli ehkä aika korkealla, mutta nyt kun muita yhteisiä kieliä ei ole, on vaan pakko antaa mennä. Jos jää murehtimaan omia virheitään, ei saa mitään aikaiseksi. Jos jotakuta lukijaa häiritsee virheet, otan mielelläni palautetta vastaan kommentteihin:) Tämä kielijuttu kuuluu sarjaan "perfektionismi estää tekemästä monia asioita" eli aikuisiällä olen alkanut opetella uusia asioita, joita ennen en ole uskaltanut tehdä, sillä olen pelännyt virheitä tai sitä, että en ole tarpeeksi hyvä. Seuraavaksi voisin mennä balettiin. Siitä en tosin julkaisisi ehkä kuvia blogissani. Vaikka mahtavaahan sekin ehkä olisi :) Nyt on hyvä aika aloittaa uusi harrastus josta on jo pidemmän aikaa haaveillut. Oma panokseni tähän voisi olla vihannesten kasvattaminen parvekkeella.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lempparipontosi onkin tosi kaunis, rento ja kivan värinen. Irtohihat on hyvä idea!

Juu, oikeassa olet siinä, että täydellisyyden tavoittelu estää tekemisen. Pois se meistä!

Suolaaja kirjoitti...

Kiitti Heinis!

Niin, koulussa aikoinaan jo huomasi, että oli tuumasta toimeen ihmisiä, jotka saivat aikaan paljon ihania elämänmakuisia käsitöitä ja piirustuksia ym. Sitten oli joitakin kuten minä, joka hioi ja hinkkasi viivaa loputtomiin. Käsityöt ja kaikki kivat aineet oli oikeastaan kamalan stressaavia, kun ajatteli, että pitää olla hyvä.

Jos yrittää aina tehdä hirveän hienosti, homma kaatuu ennen kuin on alkanutkaan. Liian korkea kynnys aiheuttaa sen, ettei saa oikeastaan mitään aikaiseksi.

Nyt taas ehkä asiat on minulla ihan päinvastoin. Koko ajan on jotain projektia menossa (siis varmaan kymmenen juttua yhtäaikaa) ja lisäksi ideoita ja suunnittelua riittää:) Ja itsekritiikki alkaa kokonaan uhkaavasti hävitä. heh.

Jonna kirjoitti...

Mahdottoman hieno poncho! Minkä verran siihen meni lankaa?

Suolaaja kirjoitti...

Kiitos kehuista Kanerva ;) yritin muistella paljonko sitä lankaa meni... jaahas vaaka näyttää 390g eli sanotaan noin 400 grammaa. Kävin monta kertaa Menitassa hakemassa lisää lankaa.

Rakastan tuota Highlanderin sävyä todella! Ja Highlanderin karheutta! Ja siinä oli alussa todella vahva villan haju tai tuoksu, josta valittelin ekoissa postauksissani mutta nyt se on muuttunut mielestäni juuri sopivaksi. :)

Jonna kirjoitti...

Kiitos, minä neuloin hetki sitten Higlanderista liivin ja toista väriä on lankajemmassa myös, mutta ei kyllä 400 grammaa. Poncho olisi kyllä kiva.

Suolaaja kirjoitti...

Kanerva: se sun liivi on tosi hieno!