29.7.07

Loppukesän kranssi


Vanha pääsiäiskranssi tuunattiin uuteen uskoon. Aineksina käytin mitä kaapista löytyi: vanha ruusukimppu ja monenlaisia suolataikinakoristeita sekä vähän muovihelmiä. Vihdoin uskalsin käyttää liimapyssyä. Se on odottanut puoli vuotta kaapissa, ja nyt liimaisin jo kaikkea mahdollista. Mitähän keskellä yötä voisi alkaa liimaamaan...
Varastosta löytyy vielä jokunen pajukranssi, taikinakoristeita (maalaamattomia) ja käpyjä. Ja kaksi pakettia liimapyssyn panoksia, jeee. Jouluaskarteluako jo? Onko joku jo alkanut jouluaskartelut? Eräs ystäväni on jo ostanut kaikki joululahjat. Pitäisiköhän minunkin alkaa kerrankin ajoissa. Käpyhamstraus ainakin pitäisi jo aloittaa. Aion tarkkailla erikoisia käpyjä esim. puistoista.

19.7.07

Taikinapossu ja vähän muitakin

Kaivoin kätköistäni vanhoja taikinahahmoja. Näitä voisi maalata joku päivä.



Kruunupäisiä hahmoja on kiva tehdä.

Nämä jäivät viime pääsiäisestä. (Meillä on kyllä parvekkeella vielä komea rairuohokin.)
Ja pakolliset sydämet. Niitä on aina.
Tämän tyyppistä tilattiin, poikkeuksena, että tekstin pitää ehdottomasti olla suomeksi. Mietin monenlaisia tekstejä, esim. "Rakastan keittiötäni" ei oikein sovi ja kaiken lisäksi tämä tulee n.60-vuotiaalle miehelle, joka on remontoinut keittiönsä. Onneksi tämä ei ole mikään vakava juttu. Edessä on vielä melkoinen maalauspiperrys...

Virkkaushommat tänään


Taannoin aloitin tekemään kukkahuivia tällaisista pikkukukista. Jatkoin hommaa pitkästä aikaa. Mukailin vähän alkuperäistä ohjetta. Tällaisten yksinkertaisten kukkien virkkaaminen on minusta todella pitkäveteistä. Ajattelin silti tehdä huivin valmiiksi. Noin kolmasosa kukista vielä puuttuu.


Näissä neliöissä on kaksi kerrosta mustaa reunaa, ja olen melko tyytyväinen niiden väreihin. Tietenkin musta 7veljestä-lanka loppui, ja se oli loppu myös Sokokselta. No, nyt on ainakin ihan pakko jatkaa kukkahuivin virkkaamista ja jättää neliöt odottamaan.


En lakkaa ihastelemasta omia tuotoksiani :) Erityisesti pidän tästä ponchosta, johon on mukava kääriytyä illalla. Kauluksen hakaset tai napit tms. puuttuvat vielä. En taida höyryttää tätä ollenkaan. Villalle pitää olla helläkätinen, ja korkeintaan kostuttaa ja muotoilla tasaisen alustan päällä ja jättää kuivumaan. (Miksikäs sitä nyt sanottiinkaan..?) Näin siis opettaa Debbie Stoller Happy Hookerissa. Täytynee vielä kuvata tämä jonkun päällä, eli tätä ponchoa saatetaan vielä julkaista lisää. Hohhoijaa...


Poncho lähemmin tarkasteltuna. Tykkään todella paljon tästä pinnasta. Ei voi mitään. Ainoa miinus on todella voimakas villanhaju, itseäni se ei haittaa, mutta joitakin lähimmäisiäni kyllä. Saakohan sitä hajua pois tai ainakin vähennettyä? Vai onkohan se villanhaju vai joku säilöntäaine, kysyy langoista ja villoista tietämätön umpikaupunkilainen ja käsitöiden vasta-alkaja? Varastossani on vielä tätä samaa lankaa vähän vajaa 100 g tummemman vihreää sävyä. Hahaa, sormet syyhyää jo, taitaa tulla pipo...

16.7.07

Lisää neliöitä


Tässä tämänhetkinen neliösaldo. Osaan neliöitä virkkasin jo mustaa reunaa. Taidan virkata mustaa reunaa ainakin kaksi kerrosta. Osa on vielä päättelemättä, vaikka alussa ajattelin, että varmasti päättelen jokaisen kerroksen jälkeen. Nämä neliöt riittäisivät ehkä vauvanpeittoon, mutta tarkoitus on tehdä isompi peitto. Musta lanka tietenkin loppuu ihan kohta, eli tässä jämälankatyössäkin on pakko mennä lankaostoksille. Taidan mennä jonnekin, jossa ei ole kovinkaan kummoista valikoimaa, niin ei tule sorruttua mihinkään muuhun...


Tässä lomakuva: Vuokatinvaaran näköalapaikalta näpsäisty turistiotos. Näkymät olivat huikeat.

9.7.07

Ideoita isoäidinneliöihin

Viime yönä googletin isoäidinneliöitä ja kivaa oli. Suosittelen kaikille. Innostuin jopa ottamaan (screen)shotteja. Ainoa miinus on silmäpussit ja punaiset verkkokalvot. Muuten olo on raikas ja innostunut toisin kuin esim. liian pitkäksi venähtäneen ravintolaillan jälkeen.


Tämän sivun mukaan siis isoäidinneliöitä on erilaisia. Sain selville, että tilkkujen virkkaaminen ja yhdistely on nimeltään palavirkkausta. Tämmöisten ohjeita voi ladata maksullisesti omalle koneelle. Toimii varmaan silloin, kun keskellä yötä iskee virkkaushimo, ja kirjastot ja kaupat ovat kiinni.





Tässä muutama esimerkki wideopenwest-sivulta, jossa on useita erilaisia neliöohjeita (ilmaiseksi, mutta englanniksi).



Garnstudiosta löytyi kaksi erilaista vauvanpeittomallia. Ylemmän kuvan yksivärinen peitto on ihana, sellaisen jos jaksaisi virkata... Ja alemmassa ihanat pastellit... Onhan siellä aina kaikkea muutakin, mitä tekisi mieli alkaa virkata tai jopa neuloa.
Kyllä olen ajatellut alkaa neuloakin, heti kun vaan ehtisin. Ensin kulutan lankavarastojani tähän palahankkeeseeni.


Kotiäiti koukussa on virkannut näin ihastuttavan prinsessaponchon.




Karanneessa silmukassa esitellään lisää ihania ideoita isoäidinneliöistä. Erityisesti nurmikolla oleva peitto houkuttelee. Näyttäisi aidolta jämälankapeitolta. Aivan ihana!!

Entäs sitten nämä, jotka löytyi täältä... Söpöjä ovat. Voisi tehdä ilman kisuakin, vaikka jollakin toisella eläimellä tai kukalla tai sydämellä.


Tämä muistuttaa aika paljon sitä mielikuvaa, joka minulla oli alussa isoäidinneliöistä. Kuva täältä. Tässä on juuri ne tummat reunat, joistsa oli puhetta edellisessä postauksessa. Neliöt on näköjään ryhmitelty väreittäin. Ihan kiva.
Feelin´ Groovy?... Alkuperäisiä ohjeita, todellisia hippiaarteita löytyy täältä.
Suolaaja lähtee Kainuun perukoille lataamaan akkuja. Mikäli korvessa yhteydet toimii ja inspiraatio iskee (enkä ole kuollut hyttysten pistoihin) saattaa tulla postauksia. Tai sitten ei. Heippa hetkiseksi ja virvoittavaa kesää kaikille!

6.7.07

Isoäidinneliöt


Päätin kokeilla erilaisia väriyhdistelmiä. Isoäidinneliöt ovat periaatteessa helppo malli aloittelijallekin. Minulla kesti jostain syystä todella kauan oppia muistamaan montako pylvästä ja ketjusilmukkaa mihinkin tulee. Neliöstä tulee tietenkin jotain muuta, jos vahingossa laittaa väärän määrän ketjusilmukoita. Ajattelin käyttää jämälangat neliöihin, mutta ongelmaksi tulee, jos lanka ei riitäkään, ja silti haluaa tehdä juuri siitä. Sitten pitää mennä taas ostamaan lankoja, ja silloin koko jutun idea menee ihan pilalle. Muutenkin minun makuuni nämä isoäidinneliöt näyttävät hienoimmalle, jos värien yhdistelyssä on jokin ajatus. Esim. jos kaikissa neliöissä uloin väri on sama tms. Tämä malli ei alussa kiehtonut ollenkaan, ja päättelytyökin tuntui aika suurelta urakalta. Päätin, että päättelen langat heti jokaisen värinvaihdon jälkeen. Näin päättely ikäänkuin kuuluu olennaisena osana jokaiseen neliöön.

Pinkki kesäpipo

Pikkuprinsessan kesähattu on valmis. Lankana Novitan Kotiväki. Malli on oma, mutta kukan ohje löytyy Stitch´n bitch Happy Hookerista.




Samaa prinsessatyyliä on myös posliinikukissa, jotka vaan jaksavat aina kukkia...

3.7.07

Vähän kesäistäkin



Uskaltauduin kokeilemaan kauan sitten ostamaani Kotiväki-lankaa. Alussa sormet tuntuivat kankeille, ja ajattelin miten joku voi virkata näin ohuesta, mutta äkkiä siihen tottui. Hauskalta tämänkin virkkaaminen tuntuu ja vaaleanpunaiseen ei vaan kyllästy. Tarkoitus on tehdä pienen tytön kesähattu jollain herkkukoristeella, en vielä ole aivan päättänyt mikä se koriste on, mutta ostin vähän kimaltavaa lankaa, josta voisi virkata kukan tai linnun tai jonkin muun kivan.

Hautomopontso


Tällaisia karvakeriä ostin mielessäni pimeät syysillat teekupposen äärellä. Ajatuksena oli edelleen itsepäisesti tuottaa jotain virkkaamalla. Langasta tulee mieleen ihanat paksut villaviltit, niinpä päätin virkata näistä pontson. Katselin josko Dropsista löytyisi mitään ohjetta, ja löysinkin yhden, jonka malli oli kiva, mutta se oli neuleohje. Yritin ajatella matemaattisesti ja älykkäästi ja aloin virkata. Aluksi kokeilin raitoja tummasta ja vaaleasta vuorotellen. Tulos oli jotenkin patalappumainen. Vaihdoin ronskisti kympin koukkuun ja jätin tummanvihreän kokonaan pois. Nyt jälki alkoi olla sitä mitä hainkin. Tämä villa tuoksuu ja tuntuu ihanalle syksylle.



Tämä vaaleanvihreä pinta näyttää ihan lapsuuden kodin kokolattiamatolle. Ehkä alitajuisesti siksi valitsinkin tällaisen ihanan vihreän, johon voi kietoutua hautomaan. Tätä oli niin hauskaa virkata, että koko hommaan meni vain muutama ilta. Tosin en meinannut malttaa mennä nukkumaan.




Tällainen hautomo tästä siis syntyi. Kaulus ei mennyt ihan putkeen, siihen on vielä tulossa napit tai ehkä hakaset tms. Lisäksi en vielä ole höyryttänyt tätä, joten tämä on vähän mutkalla sinne sun tänne. Jonkun käsityksen tästä silti saa. No syksyyn on vielä aikaa, eli saan suunnitella tätä rauhassa. Jos kauluksen jättää melkein avoimeksi ja laittaa napit, tästähän saisi vaikka imetys- tai kantopontson. Vauveli pysyy lämpimässä mutta pää mahtuu ulkopuolelle.