4.12.06

Keitettävä suolataikina

Tällaisesta keitettävästä suolataikinasta aloitin kokeiluni. Ohje löytyi kirjasta "Nalle Puh, Opin uutta", sivulta 70.

Kengun koristepikkuleivät:

1 kahvikupillinen jauhoja
½ kahvikupillista suolaa
2 ruokalusikallista öljyä
1 kavikupillista vettä
2 teelusikallista leivinjauhetta

Sekoita kaikki aineet isossa kattilassa. Nosta kattila liedelle kuumenemaan. Keitä pienellä lämmöllä, kunnes seos saostuu ja muuttuu taikinamaiseksi (6-10 minuuttia). Kumoa taikina puhtaalle pinnalle, esim. leivinpaperille. Anna taikinan jäähtyä.

Ja sitten vaan muovailemaan! Leivinjauheen kanssa mietin, että se saattaa aiheuttaa ei-toivottua paisumista. Olenkin jättänyt sen pois omista tuotoksistani.

2 kommenttia:

PakTeh kirjoitti...

Hello friend. Just dropping in. But i can't leave before saying that your blog very informative, have unique content & nice appearance. Good job, congrates & keep on blogging. :) Greetings from Malaysia.

Suolaaja kirjoitti...

Hello Pak Teh! Thanks for your comments!Happy New Year!