Keitettävä suolataikina
Tällaisesta keitettävästä suolataikinasta aloitin kokeiluni. Ohje löytyi kirjasta "Nalle Puh, Opin uutta", sivulta 70.
Kengun koristepikkuleivät:
1 kahvikupillinen jauhoja
½ kahvikupillista suolaa
2 ruokalusikallista öljyä
1 kavikupillista vettä
2 teelusikallista leivinjauhetta
Sekoita kaikki aineet isossa kattilassa. Nosta kattila liedelle kuumenemaan. Keitä pienellä lämmöllä, kunnes seos saostuu ja muuttuu taikinamaiseksi (6-10 minuuttia). Kumoa taikina puhtaalle pinnalle, esim. leivinpaperille. Anna taikinan jäähtyä.
Ja sitten vaan muovailemaan! Leivinjauheen kanssa mietin, että se saattaa aiheuttaa ei-toivottua paisumista. Olenkin jättänyt sen pois omista tuotoksistani.
2 kommenttia:
Hello friend. Just dropping in. But i can't leave before saying that your blog very informative, have unique content & nice appearance. Good job, congrates & keep on blogging. :) Greetings from Malaysia.
Hello Pak Teh! Thanks for your comments!Happy New Year!
Lähetä kommentti