27.1.07

Suolataikinatöiden koristelusta




Etualalla näkyy vaaleanpunainen sydän joka on koristeltu samoin kuin s-kirjain. Ripustusreikään tein timantin hopeisesta kimalleliimasta. Se näytti hetken aikaa hienolta ja aidolta, mutta nyt muutaman viikon kuluessa timantti on kutistunut pieneksi rusinaksi ja menettänyt kaiken loistonsa. Jäljellä on enää pieni valkoinen suolamainen murunen.

Punasavenväriset helmet on tehty myös suolataikinasta. Maalasin ne ihanalla Pigment-akryylivärillä, sävy on "burnt sienna". Väri muistuttaa punasavea, varsinkin jos siihen lisää hieman valkoista ja keltaista. Lakkaa en ole lisännyt tällä kertaa ollenkaan näihin töihin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En ole ennen tajunnutkaan mihin tuo suolataikina oikein sopiikaan, siis että maalaamalla ja koristelemalla sen ulkonäkö muuttuu noin komeiksi koristeiksi. Ainoa miinus taikinassa taitaa olla heikko iskunkestävyys. Ainakin lastenhuoneessa on välillä suolataikinamurua lattialla kun koristeet ovat putoilleet. Auttaako lakkaus siihen ongelmaan yhtään?

Ihania koukeroita olet näihin prinsessajuttuihin tehnyt! Jos minulla olisi tyttöjä meiltä löytyisi varmasti tuollaisia :) Poikien kanssa on jotenkin niin paljon arkisempaa tämä koristelu, traktoreita, dinosauruksia jne..

Täytyy vielä kehua myös sivun ulkonäköä!

Suolaaja kirjoitti...

Lakkaus auttaa ehkä murenemiseen ja kestävyyteen jonkin verran. Taikinan koostumus vaikuttaa eniten, eli oman kokemuksen mukaan keitetty suolataikina (ohje sivuillani :) tai taikina jossa on suolaa vain vähän kestää paremmin kuin perinteinen puolet suolaa ja puolet jauhoja-reseptillä tehty. työn paksuus myös vaikuttaa, eli ohuet levyt ym. hajoilevat helposti.

Meillä pienet paksuhkot magneetit ovat kestäneet rajussakin käsittelyssä :)

Pojat voivat innostua yllättävästi taikinan maalauksesta ja kultahiekan liimaamisesta. Meillä on tehty mm. aarteita, kuten ruukkuja joista pursuilee kultaa jne. Tiimarin kultahiekka sopi hyvin pieniksi kultakimpaleiksi ja kestää hyvin.

Kiitos ulkonäkökommenteista :) Itsekin olen ihan tyytyväinen värimaailmaan, ja mukava sivupohjakin löytyi. Tämä on tällaista kokeiluhommaa kun on niin noviisi, ja myös kyllästyy helposti...