6.1.07

Virkkauskoulussa



Olen nyt kaksi päivää opetellut virkkaamaan kunnolla. Virkkauskammosta ei ole enää tietoakaan. Virkkaajan käsikirja on niin innostava! Päätin aloittaa ihan alusta, kerrankin. Oli järkevää aloittaa syksyllä matonkuteista jättikoukulla (nro 15) ja siitä pikkuhiljaa pienentää kokoa. Eilen tein koetilkun, jossa harjoittelin pylväitä jollakin vanhalla villalangalla. Puikko oli jo kokoa 4,5. Työ vaati sitkeyttä, sillä lanka ei pysynyt koossa ja koukku tuntui alussa melko pieneltä. Nämä kuvat on pakko julkaista, jotta mahdollista edistymistä voi seurata.





Toinen saavutukseni on ketju- ja piilosilmukoiden verkosta koostuva kaulahuivi. Käytin harmaata Novita Pop-lankaa ja turvallista 10-koon koukkua. Tarkoitus oli virkata pieni mallitilkku, mutta en malttanut lopettaa ajoissa. Verkko on hauska, sillä se venyy ja joustaa moneen suuntaan. Työ valmistui nopeasti, tein sitä yhden illan ja viimeistelin seuraavana päivänä. Katsotaan tuleeko sille käyttöä.





Hankin tulevia harjoituksia varten ensimmäistä kertaa elämässäni puuvillalankaa. Täytyy ostaa entistäkin pienempiä koukkuja. "Parhaat asiat ovat ilmaisia" -teesini on näköjään hautautunut kasvavan ostoslistan alle... Seuraavaksi vuorossa olisi kokoelma erilaisia monimutkaisennäköisiä malleja, kuten viuhkoja ja simpukoita. Niitä olisi hauska kokeilla erivärisistä langoista ja yhdistellä lopuksi vaikkapa peitoksi.


Ei kommentteja: