31.1.08

Kauluri/Neckwarmer "Flame"

Kauluri/Neckwarmer "Flame"
Lanka/Yarn: Hjertegarn Cool Flamme
Puikot/Needles: 7mm
Malli: oma/Pattern: own


Tämmöinen lieska-kauluri aikuiseen makuun syntyi vuoden vanhasta langasta. Tämä on peruskaulaliinasta väännelty muotoonsa ja ommeltu kiinni. Vaatteena tällainen on oikeastaan aika kiva, koska on lämmin, eikä tarvitse asetella, vaan säilyttää aina muotonsa. Sopii hyvin kiireiselle kotiäidille kun uloslähtiessä ei ehdi aina katsoa minkä näköisenä tuli taas lähdettyä. Hehkuvan oranssi sopii helmikuun Project Spectrumin tuli-teemaan oikein hauskasti. Mallia on kysytty jo, (juu juu ihan tosi:) yritän kirjoittaa sen ylös heti kun ehdin istua alas ja keskittyä ajatteluun. Ensin suomeksi ja sitten englanniksi. Neulesanastosta ei ole aavistustakaan vielä tässä vaiheessa projektia. This neckwarmer belongs to my Project Spectrum-theme. This is very warm and nice for a busy housewife with children when there isn't so much time for yourself:) I'm working on writing down the pattern.

28.1.08

Ylpeys ja ennakkoluulo on valmis - Pride and Prejudice pictures


Ylpeys ja ennakkoluulo -hartiahuivi /Pride and Prejudice -shawl
Lanka/Yarn: Garnstudio Vivaldi, vaaleanpunainen/pink
Koukku/Hook: 12mm
Malli/Pattern: oma/own
Tehty rakkaalle ystävälle /Made for a dear friend :)

Tykkään tästä. Ilike this.

23.1.08

Project Spectrum


Tässä olen tänä vuonna mukana. Värit jakautuvat mielenkiintoisesti vähän eri perusteella kuin ennen. Mietin tällaiseen osallistumista, koska haluan tehdä käsityöt oman inspiraationi mukaan, enkä uskalla osallistua mihinkään tiivisrajaisiin tapahtumiin. Tämä on kuitenkin niin laaja-alainen ja rajat ylittävä tapaus, että haluan ehdottomasti olla mukana. Kannattaa tutustua tarkemmin, listätietoja linkistä.

Mitkähän kahvat tähän?

Innostuin jatkamaan kassia kahdesta palasta.

Mietin vain että minkälaiset kahvat laittaisin, puiset vai virkatut. Kassin muotoileminen on aika mukavaa puuhaa, vaihtoehtoja on niin monia. Mutta ensin kahvat ja sitten jatkan suunnittelua. Muuten ei homma tästä etene. Ehkä puoliympyränmuotoiset, onko sellaisia? Olisi ihanaa tehdä itse kahvoja. Ja vetoketju tai napit, pitäisikö laittaa...

Mukavan kokoinen tästä tuli, sisälle mahtuu joku hyvä lehti ja vielä muutakin. Ai niin, entäs vuori! Tietenkin tähän pitää ommella vuorikangas. Ja joku kovike vielä pohjaan että pysyy muodossaan. Eli ei tämä nyt ihan niin yksinkertaisesti valmistukaan vielä.
I have continued crocheting this bag of these two pieces. Now I can't decide between wooden or crocheted handles and between a zip or buttons.

20.1.08

On tätä vatkattukin...

Joku saattaa muistaa vähän ennen joulua olleen postitukseni. Hommeli on saatu siihen pisteeseen, että kassista on edetty jo kulhoon.
Tämä työ on ilahduttanut niin monin tavoin. Ensinnäkin tämä oli ihaninta mohairia mitä kuvitella saattaa. Ensimmäinen mohairini oli Sublimea, jota olen kokeillut Sweet Pea Shawliin. Ihan kiva lanka sekin on, mutta tämä on vieläkin kevyempää. Ilmavuutta siis riittää, onhan tätä vatkattukin kohta kaksi kuukautta. Ilmavuutta on saatu myös käyttämällä 12 mm:n koukkua. Yllättävän vaikeaa tehdä silmukoita niin suurella koukulla jos lanka on noin ohutta.

Vielä yksi kuvakulma tästä herkusta. Työ on kuivumassa pyyhkeiden päällä, ja odotan jännityksellä mitä tästä tulee. Ei ole helppoa asetella märkää mohairmyttyä oikeaan asentoon jos ei ole edes ihan varma, miltä valmiin työn pitäisi näyttää... Sen verran siis ennakkoluuloa tässä työssä mukana. Toisaalta olen ylpeä, että sain virkattua huivin tai tämä on kyllä ennemminkin shaali tai stoola. (Kuullostaa ihanan diivalta) Pituus melkein maahan asti ja kangas menee osittain kaksinkerroin ja laskeutuu niin kauniisti että ihan itkettää. Seuraavaksi alan miettiä miten huivia kuvaisi jonkun päällä. Jos taas tekele menee pilalle, eli on karsea variksenpelättiläs, silppuan tämän osiin ja syötän mollamaijalle... ja sitten unohdetaan tämä postaus vähin äänin...


Tässä vielä tätä suloisen ihanaa Garnstudion Vivaldia. Kävin hakemassa loputkin kerät pois tarjouskorista.

19.1.08

Mielettömän lämmin lippapipo

Turmalin on nyt vihdoin löytänyt muotonsa. Tämä lanka oli ensin tossut mutta sitten... no kummemmitta selittelyittä lopputuloksena kuitenkin lippapipo. Ja langasta on vielä toinen kerä jäljellä. Jotenkin Turmalinin värit eivät yhdessä ilahduttaneet. Ja kuitenkin nuo värit ovat periaatteessa ihkujen ihkut. Mistä ihmeestä se oikein kiikasti? Ehkä väriyhdistelmä vain on tuossa langassa liian raju, minusta on paljon hauskempaa maastoutua ja sulautua massaan kuin erottautua joukosta.


Ratkaisin värisilmäkonfliktini virkkaamalla joukkoon vaaleanpunaisen kid mohairin jämät. Lopputulos: erikoinen mutta toimi. Ja ihana pörröisyys myös häivyttää rajuja raitoja.

Eli yhteenvetona vielä: 1 vyyhti 100g Zitronin Turmalinia ja pieni määrä Sublimen kid mohairia. Koukku 12 mm. Lippa virkataan lopuksi.





18.1.08

Pikku-otukset - Salt dough creatures

Nämä miniotukset syntyivät aikaisemmin esittelemästäni värjätystä taikinasta. Ovat vielä vähän raakoja tässä kuvassa. Näistä saa helppoja jääkaappimagneetteja kun liimaa vaan magneetin taakse. Lisää suolataikinaideoita löytyy vanhoista suolataikinapostituksistani sivupalkissa.

Here are some little creatures I made of my previous salt dough portion. You can make fridgies very easily of this figures by attaching a magnet to back.

17.1.08

5 kivointa lankaa


Nappasin Ilun blogista meemin jossa kysyttiin viittä suosikkilankaa. En osaa sanoa järjestystä, se kun niin riippuu mitä kulloinkin on tekemässä. Siksi aakkosjärjestys.


Drops Alpaca. Ylellisen tuntuinen käsiteltävä ja kaunis lanka. Alussa vähän kutitti tehdessä mutta ei sitten enää.


Drops Highlander. Siinä on todella luonnetta - karheutta ja upeita sävyjä. Ja kutittaa silti tosi vähän.


Jaegerin Baby Merino. Oikein nätti virkatussa palmikkopipossani. Hyvä vihreän sävy.


Jaegerin Extra fine merino chunky. Kaunista pintaa ja sopii virkkaukseen kuin nenä päähän.


Online Linie Tessa. Ihanan pehmeä ja upean hehkuvat värit. Helppo ja soma.

14.1.08

"You make my day" - kukkasia



Sain kukkakimpun Saviruukunpalasien Marilta. Se piristi ja ilahdutti todellakin! Mutta kenelle itse antaisin kukkasia ja millä perusteella? On niin paljon inspiroivia blogeja ja niin monelta eri alalta. Osa on uudempia tuttavuuksia , ja osa on sellaisia, joissa olen käynyt jo vähän kauemman aikaa kurkkailemassa. Suurin osa on jo saanut näitä kukkasia ennestään jo ison kasan, mutta kukkiahan ei voi olla koskaan liikaa:)

I got some flowers from Mari. Thank you thank you thank you!

Säännöt: "Give the award to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel happy about blogland. Let them know by posting a comment on their blog so they can pass it on. Beware you may get the award several times."

Käännös: "Jaa palkinto eteenpäin 10 henkilölle, joiden blogit tuovat sinulle hyvää mieltä ja inspiraatiota ja tekevät elosi blogistaniassa onnelliseksi. Ilmoita palkinnosta heille kommentilla, jotta he voivat jakaa sitä eteenpäin. Varaudu siihen, että voit saada palkinnon useita kertoja."


Tässä kukkien saajat aakkosjärjestyksessä.

Kukkakuvia etsiskellessäni löysin kaksi kuvaa, jotka halusin laittaa tähän teitä ilahduttamaan. Ihan ylinnä kuvassa parvekekukkasiani toissa kesältä. Ja tässä alhaalla on pajukukkanen väännelty omin pikku kätösin.
Ihanaa kun päivät pitenee ja kohta voi alkaa suunnitella kaikkia kivoja kesäjutskia parvekkeelle. Meille parveke on niinkuin olohuone, jos sen vaan jaksaa laittaa kuntoon. Viime kesänä laitoin vain muutaman kukkasen ja kalusteitakaan ei juuri ollut. Toissa kesänä parveke kukoisti. Tänä kesänä aion taas vähän panostaa enemmän.

11.1.08

Ilmoitusluontoista asiaa

Olen puuhannut viimepäivät Ravelryssä. Univelkaa tulee ja pölykoirat lisääntyy. Ihan kiva maailma siellä aukenee. Hienointa on, kun kaikki on yhdessä paikassa, lankaporukka nimittäin. Erittäin mielenkiintoista ja henkeäsalpaavaakin, etten sanoisi. Lisäksi latasin kasan kuvia Flickriin. Aika paljon siis olen touhunnut tässä koneella. Käsityöharrastus tekee nörtiksi.

I've spent last days in Ravelry. I must say it's so interesting and almost breathtaking to see all that people around the world doing their knits and crochets. Peacefully together supporting each other. It's going to be great if it works. Yes and I'm in the Flickr too. This handcraft thing is making me total nerd.

8.1.08

Kantrin mystinen mustikkasävyisyys?

Tähän tämä nyt meni... Innostuin kokeilemaan elintarvikevärjäystä myös 7-veljestä kantriin. Ohje oli täällä.Tästä tuli herkullista mustikkaunelma-7-vekkulia. Heippa vaan maantienväri!


Olen niin niin niin tyytyväinen tähän värjäykseen. Uskallan hehkuttaa, koska aloin jo yöllä neuloa tästä lapasta. Värit vaihtuu liukuvasti juuri niinkuin toivoinkin. Langanvärjäys oli todella todella todella hauskaa. Siihen sisältyy sopivasti suunnittelua ja myös tarvittava yllätysmomentti, eli lopputulosta ei voi täysin tietää ennenkuin lanka on kuivaa. Hiphei.
I'm very happy with my first dyeing. Blueberry fields...

Näin teen suolataikinaa

Tarvitaan 3 dl jauhoja, 1 dl suolaa ja lasillinen vettä sekä kulho.

You need: 3 dl flour, 1 dl salt, some water and a bowl.

Jauhot ja suola sekoitetaan.

Mix the flour and salt.

Vettä lisätään pikkuhiljaa samalla kun taikinaa sekoitetaan.

Add some water while mixing untill...

Taikina on valmista kun se ei tartu käsiin ja se on sopivan tuntuista muovailemiseen.

...the dough is ready for moulding.

7.1.08

Suolataikinaa karkkiväreissä

Tänään kokeilin värjätä suolataikinaa karamelliväreillä. Väreinä käytin apteekista saatavia Robertsin sinistä ja punaista.

Muutamia huomioita jauhemaisien karamellivärien käytöstä:
  • Muovihanskoja kannattaa käyttää, jos ei halua, että sormet värjääntyy, muovailuvaiheessa väri ei enää tartu käsiin, eli silloin ei enää tarvitse hanskoja
  • Väripurkit kannattaa avata esim. tiskialtaassa, tai jossain, jossa ei haittaa, että väriä pölähtää purkista, sillä korkki on aika tiukka, ja itse ainakin onnistuin aina korkin avattuani saamaan kamalan väripölähdyksen aikaiseksi
  • Väri kannattaa sekoittaa ensin veteen
  • Värejä voi sekoittaa keskenään, esim. ylläolevassa kuvassa liila taikina
  • Jos lisää jauheen suoraan taikinaan, tasaisen värin saamiseksi täytyy vaivata taikinaa melko kauan. Vaivaaminen tosin tekee taikinasta mukavan pehmeää.
  • Taikinan värisävy vaalenee uunissa, toisaalta paistaminen voi myös muuttaa värisävyä toiseksi
Taikinaa kannattaa säilyttää kokoajan muovipussissa tai -rasiassa, sillä taikinan pinta kuivuu hyvin nopeasti, ja silloin muovailu on hankalaa. Vesikuppia kannattaa pitää pöydällä, johon voi kastella sormenpäitä tai veistä, jolloin taikinan pintaa saa helposti tasoitettua. Heti kun taikinan pinta alkaa halkeilla, kannattaa sitä kastella. Tavallinen voiveitsi on hyvä apuväline muotoiluun. Kaikenlaiset tikut yms. ovat myös käteviä.


Tasaista pötkylää saa aikaan kun vähän harjoittelee ja muistaa kastella sormia tarpeen mukaan.

Kirjaimet on tehty pötkylöistä muotoilemalla ja sitten vähän litistelty ja taas vähän muotoiltu jne. Suolataikina-askartelu voi olla myös hauskaa lasten kanssa yhdessäoloa. Tällaista muovailuhupia voin suositella kaikenikäisille (viittaan Tiitsan kommenttiin).

Nämä työt paistettiin n. 100 asteessa. Aikaa meni kolmisen tuntia. Paistaminen muuttaa väriä aikalailla. Paiston jälkeen töitä voi hioa esim. hiekkapaperilla. Työt voi maalata esim. vesiväreillä, askartelu- tai akryyliväreillä ja lakata askartelulakalla, joko nestemäisellä tai sprayllä. Nämä kirjaimet odottavat siis vielä viimeistelyään, ainakin hiomista ja lakkaamista.
Kirjain-idea syntyi ihastellessani tildailublogeja. Mieleen tuli lastenhuoneen aakkostaulu, jossa on pastellisävyisiä kirjaimia. Tein kokeeksi nämä muutamat kirjaimet ja mietin jatkoa. Ehkä nämä voisi liimata maalatulle laudanpätkälle tms.
Kiitos Nukke kivoista kommenteista! Oli oikein mieluisaa löytää niitä aikaisemmista kirjoituksista!! Ja tietysti kiitos muillekin jotka tänne Suolataikinaan kommentoitte. Se on tämän kirjoittelun ja höpinöitten suola!
Edit: lisätty huomioita ja korjattu yhtä sun toista Edit II: sitä samaa

1.1.08

Valokuvatorstain uusivuosi

Päätin osallistua uudenvuoden kunniaksi Valokuvatorstain uudenvuoden päivän haasteeseen. Kokeilin kuvata raketteja kamerani ilotulitus-asetuksella. Suurin osa kuvista oli ihan mustia, eli ajoitus oli aina ennen tai jälkeen, mutta ilokseni sain muutamaan kuvaan ihan osumiakin.


Uudenvuoden raketit - onnea vuodelle 2008!

1.1. 2008 aamupäivällä lähdin pirteänä lenkille kameran kanssa. Ajattelin ikuistaa kantaaottavasti ihmisten sotkemat puistot ja kadut. Jonkun verran sotkua oli, mutta ihmetyksekseni suurin osa rakettiroskasta oli siisteissä pinoissa roskapönttöjen vierustoilla. Osuin keskelle monivuotista perinnettä alueellamme - uudenvuodenpäivän roskienkeruutalkoita, joista siis kuulin tänään ensimmäistä kertaa. Mukana oli kaikenikäisiä ihmisiä muovikasseineen, joillakin jopa roskienkeruupihdit. Hävetti vain räpsiä kuvia ja haahuilla "toimettomana" ilman asiaankuuluvia keruuvälineitä. Mutta ihanaa että ihmiset lähtevät liikkeelle siivoamaan muiden sotkuja näin suurin joukoin. Mukana myös teinejä! Kiitos ihanat ihmiset kun siivoatte ympäristöämme! Halaus ja rutistus teille!

Raketit järjestyksessä.
Raketit järjestyksessä II.

Tähti on sammunut.